Linoljefärg Anno 1770

Linoljefärg Anno 1770 är vår linoljefärg framtagen för restaurering av kulturhistoriska objekt med höga krav på materialautenticitet och lång livslängd. Färgen innehåller traditionellt kokt linolja som framställts hantverksmässigt enligt recept från 1700-talet och traditionella pigment. Vit och svart finns som lagervara. Specialbruten Linoljefärg Anno 1770 tillhandahålles dock i vilken kulörton som helst, bara den är möjlig att framställa med hjälp av traditionella pigment. Begär offert: info@mandelgren.se.

Innehåll: Linolja Anno 1770 samt traditionella pigment. Produkten innehåller dessutom några droppar Penselolja på ytan för att hindra skinntorkning, men inga andra tillsatser.

Varning! Linoljefärg 1770 innehåller bly(II)oxid, som tillför egenskaper som elasticitet, god vidhäftning samt väderbeständighet. Ämnet är dock problematiskt ur hälso- och miljösynpunkt, och är upptaget på Kemikalieinspektionens kandidatlista. Användare uppmanas att noga läsa och följa informationen på bruksanvisning och säkerhetsdatablad. 

Observera! För den som inte vill använda produkter som innehåller bly rekommenderar vi Linoljefärg Anno 1851.

Linoljefärg Anno 1851

Linoljefärg Anno 1851 är vår linoljefärg framtagen för målning av objekt med höga krav på miljö- och hälsoegenskaper. Färgen innehåller traditionellt kokt linolja som framställs hantverksmässigt enligt recept från 1800-talets mitt. Receptet utvecklades som ett hälsosammare alternativ till den vanliga blyhaltiga kokta linoljan och innehåller manganoxid istället för blyoxid,. Historiskt användes färgen endast inomhus, där egenskaper som väderbeständighet och flexibilitet inte var nödvändiga på samma sätt. Men idag är vi många som uppskattar att också ha möjlighet att välja en mer miljövänlig färg, även utomhus, och är istället beredda att underhållsmåla lite oftare.

Vit linoljefärg  Anno 1851 finns som lagervara. Specialbruten Linoljefärg Anno 1851 tillhandahålles dock i vilken kulörton som helst, bara den är möjlig att framställa med hjälp av traditionella pigment. Begär offert (info@mandelgren.se).

Innehåll: Linolja Anno 1851 samt traditionella pigment. Produkten innehåller dessutom några droppar Penselolja på ytan, för att hindra skinntorkning, men inga andra tillsatser.

Tillagd i varukorgen